Olen syntyisin Pielavedeltä, maaseutupitäjästä Pohjois-Savosta. Lukiokoulutuksen jälkeen kouluttauduin Tampereen yliopistossa lääketieteen lisensiaatiksi. Valmistuin Helsingin yliopistosta 1994 radiologian erikoislääkäriksi ja muutin taas takaisin Savoon. Väittelin lääketieteen tohtoriksi Kuopiossa 2005. Työskentelin KYSissä radiologian osastolla 16 vuotta rintasyöpädiagnostiikasta vastaten. Erityisosaamistani on rintaradiologia ja monta rintasyöpää olen todennut ja toivottanut potilailleni voimia ja tuloksellisuutta rintasyövän hoitoihin. 

Vuonna 2004 syntyi omasta ideastani rintasyövän joukkoseulonnan mammografioihin keskittynyt yritys Savon Ultramammat Oy, sittemmin Sataman Röntgen Oy sekä Joen Magneetti Oy. Lopulta yrittäjyys vei voiton yliopistosairaalaurasta. Nykyään työllistän itseni yksinyrittäjänä ja toimin konsultoivana lääkärinä eri paikkakunnilla. Työni on ollut todella hyvä näköalapaikka siihen, miten Itä-Suomessa ihmiset pääsevät lääkäriin kaupungeissa ja maaseudulla. Terveydenhuollon tärkein tehtävä onkin mielestäni turvata ihmisille tasavertaiset palvelut.

Olen neljän lapsen äiti ja minulla on neljä lastenlasta. Mummona haluan tehdä työtä, että maapallomme pysyy elinkelpoisena lapsillemme. Perheeseeni kuuluu myös puoliso, jolla on kaksi lasta. Lähes 90-vuotias äitini asuu Kuopiossa palveluasunnossa. Vapaa-aikaani vietän puolison kanssa Rautalammilla kesämökillä ja metsätilalla, josta Etelä-Konneveden rannalla oleva osa on suojeltua. Ympäristön puhtaus ja luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen on minulle ensiarvoisen tärkeää. 

Minulla on ollut pitkä, hyvä elämä. Laaja yhteiskunnallinen näkemykseni pohjautuu elämänkokemukseeni, yrittäjän taipaleeseeni, akateemiseen koulutukseeni ja pitkään ammattiuraani terveydenhuollossa. Kuopion kaupungin valtuustossa ja maakuntahallituksessa vaikutan arvojeni mukaisesti päätöksiin ja olen aktiivisesti ajanut vanhusten, lasten ja nuorten sekä PK-yrittäjien asioita.

Elämänkokemukseni ja poliittinen aktiivisuuteni on äänelläsi käytettävissä eduskunnassa lastemme tulevaisuuden turvaksi, hyvän vanhusten hoivan takaamiseksi ja koko Itä-Suomen elinvoiman kasvattamiseksi kestävällä tavalla.