Olen ollut yrittäjänä 15 vuotta ja nykyisin toimin yksinyrittäjänä. Vain yrittäjä, joka uhraa omaa rahaa ja työpanostaan yritykseensä, kantaa yrittämisen riskiä.

Yksin-, mikro- ja PK-yrittäjien aseman parantamiseksi olen tehnyt työtä Kuopion kaupunginvaltuutettuna mm valuustoaloitteilla yrittäjien ’Yhden luukun’ palveluperiaatteesta ja yritysvaikutusten arvioinnin kehittämisestä ottamalla mukaan yrittäjät, joita kaupungin päätökset koskevat. Parhaaseen tulokseen päästään kaupungin ja yrittäjien välisellä yhteistyöllä.

Kunnan tai kaupungin tehtävä on mahdollistaa yrittäjyys. Allekirjoitan Osmo Soininvaaran ajatuksen, että kuntien on noudatettava Pro-Market-periaatteetta eli annetaan markkinoiden toimia, Kunnan, kaupungin tai julkisyhteisöjen ei tule toimia yritysten kilpailijana toimivilla markkinoilla.

Kaupungin ja kunnan hankinnoissa pitää mahdollistaa myös pienempien yrittäjien mahdollisuus osallistua palveluntuotantoon, elintarviketoimituksiin tai tavarantoimituksiin, millä vahvistetaan yrittäjyyttä ja aluetaloutta. Yrittäjyys ja etenkin PK-yritysten kyky työllistää ovat vahvan talouden peruspilari.